Ett bittert sidospår

Ni vet när man har en sådan där toppen sprillans idé och en massa inspiration och bara rusar hem för att skriva ner dem? Hur vi sedan ligger i sängen, papper och penna i hand (eller laptop med Word uppe) och bara stirrar in i skärmen, försöker få ner sina tankar men kan för allt i världen inte komma ihåg ett piss? 
 
Det hände mig idag. Så det här kommer inte bli det där perfekta inlägget om en viss sak som stör mig som jag hade tänkt att det skulle bli. Men det är ändå mina åsikter, och det spelar egentligen ingen roll hur snyggt jag skriver för de kommer ändå ha samma innebörd. Så ursäkta mig om allting blir lite rörigt men you know ... 
 
Näthat - vi har väl alla hört talas om det, och till viss del tröttnat på debatten kring det?
Det första jag tänkte när jag hörde talas om detta "Näthat mot kvinnor" "Män som hatar kvinnor - på nätet" var någonting i stil med att: 
- Vadå? Är det bara kvinnor som får hat riktat mot sig? 
Sedan kom jag på, att visst, alla får hat och Internet är en jobbig plats att befinna sig på om du inte har ett starkt psyke. Men, det finns ingen man som blivit kallad för hora över nätet. Inte vad jag vet i alla fall. Sedan slogs jag av en annan, liknande tanke: det finns ingen man som blivit kallad hora - ens IRL. 
 
Ni får gärna rätta mig om jag har fel, men det här kommer ur mina egna erfarenheter och jag har aldrig hört ordet hora riktas mot en kille. Däremot, har jag hört det och sett det användas mot unga tjejer och kvinnor, både IRL och på nätet (speciellt Facebook). Jag har till och med hört och sett det användas som ett skämt.
Nu, innan ni börjar bråka om att "vi kan skämta om allt" så vill jag bara påpeka att jag inte har någonting emot att skämta om hemska saker - jag anser att det beror helt på sammahang, sällskap och läge.

Men hora är ett sådant ord som till och med låter elakt när vi säger det på skämt. Nu kommer någon säkert säga att: "vadå? Det är bara ett namn för en prostituerad, hatar du prostituerade?!". Nej, det gör jag inte. Jag ogillar bara ordet hora, och jag ogillar även när det används i syftet att såra någon. Min fråga kvarstår, varför är det endast kvinnor som får "hor-stämpeln"? Det är ganska enkelt egentligen. Än idag, 2013, har vi svårt för när kvinnor tar för sig - både i sexuallivet och i övrigt. 
Varför kvinnor sedan nedvärderar andra kvinnor genom att kalla dem för horor - det får vi ta en annan dag.
Peace.