My oh Maj! (pun intended)

Bra jobbat, det är i mitten av juni och du har ännu inte skrivit en sammanfattning om Maj månad ... Great job! *eyeroll* 
Men don't worry - här kommer sammanfattningen jag lovade! 
 
Maj inleddes med ett kliniskt seminarium som jag  skrev om förr två inlägg sedan. Nu har jag fått besked om att jag är godkänd i det och det känns toppen! 
Vecka 19 gick jag ut på min första långa VFU, denna gången var jag på en vårdcentral här i Linköping. Jag ska inte bli långrandig men det var en riktigt rolig upplevelse och jag har verkligen blivit mycket tryggare i både alla de praktiska moment jag fått lära mig men också tryggare i mitt val av yrke och utbildning! 
 
VFU:n hade jag mellan veckorna 19 och 21 så jag hade under den sista perioden innan tenta-p! *gasp* Direkt när jag kom tillbaka var det dags för praktisk examination och ... på riktigt vill jag knappt tänka på det. 
Jag gjorde min examination tillsammans med en kurskamrat och vi fick dra lappar där det stod vilket moment vi skulle visa. Jag drog lappen där det stod venprov och sedan ett scenario till det. Tack gode gud att jag fick venprov för det känner jag att jag verkligen behärskar helt. Nåväl, jag fick en blackout och fokuserade mest på att utföra momentet. Men jag fick tid över och examinatorn ställde frågor och GIVETVIS kunde jag svaret på ALLA frågor. Därmed blev jag godkänd och jag kunde andas igen. Om vi någon mer gång har praktisk examination vet jag i alla fall att jag inte behöver stressa eller oroa mig för det var verkligen inte svårt eller jobbigt. Skitjobbigt att få blackout men jag genomförde momentet korrekt och kunde svara på alla frågor jag fick så känner mig ändå jäkligt stolt. 
 
Samma vecka hade vi också ett obligatoriskt seminarium om barn som far illa och så hade jag min omtenta från T1 på fredagen. 
Seminariet var intressant och om ett viktigt ämne men det var mer som en föreläsning än ett seminarie tycker jag.
Hur gick omtentan då? Herregud så nervös jag var, eller snarare; så nervös jag var över att jag inte var nervös! Var spöklikt lugn och gjorde tentan och kände att det gick bra. Det kändes så mycket säkrare att göra den nu jämfört med hur det kändes i januari. 
Efteråt kom jag dock på att jag glömt vissa grejer som jag egentligen kan och inte hann skriva ner och fick panik över att jag kanske inte kommer upp i de poäng som behövs. Men så kom beskedet för bara ett par dagar sedan och ... *trumvirvel* JAG ÄR FRICKIN' GODKÄND! 
Det innebär att jag inte behöver göra ännu en omtenta i höst och att jag INTE har någon spärr på mig och därmed får jag fortsätta till termin 3! 
 
Den sista tentan vi gjorde .... vill jag knappt tänka på. Den var rätt så dåligt gjord, vi fick inte särskilt bra information eftersom att de tydligen ändrade en massa efter att vi haft kursdialog och den var väldigt rörig. Kortfattat var det en examination som kombinerade den medicinska vetenskapen och omvårdnadsvetenskapen vi lärt oss under terminen och examinerade båda samtidigt. Låter det rörigt? Det var väldigt, väldigt rörigt. 
Vi får se om jag lyckats få godkänt - det kändes åtminstone bra när jag gjorde och skickade in den men man vet aldrig. Det är åtminstone ingen spärrtenta så skulle jag få ett U hindrar den mig inte från att börja termin 3. 
 
Och på fredagen den 9 juni vecka 23..., ja då var termin 2 slut. Det har varit en riktigt rolig termin med mycket praktiska moment och intressanta kunskapsområden. Nu tar jag sommarlov ... (en vecka) och sedan väntar jobb och NÄRCON! 
Jag ska försöka ta tag i min blogg och posta ett inlägg med lite bilder snart också.